Bilder som Börje Eriksson skickat:

Fick några bilder skickade med mejl från Börje Eriksson. Visar dessa här nedan. Om någon känner igen personerna på bilderna så hör av er!


Beredskapsbild Alanäs
Beredskapsbilder ,Alanäs.
Jag fick ett mail från Britt Strömgren angående denna bild och vilka som finns med på bilden:
Jag härstammar från Alanäs men bor nu i Sunnemo utanför Hagfors. Jag var uppe i Alanäs i somras (släkten har mormors och morfars hus kvar) och gick då in på Havsnäs hemsida. Tittade på Börjes bilder från beredskapstiden och på första bilden fick jag till min förvåning se min mamma. Alltså kan jag tala om vilka damer den ståtlige soldaten står och håller om framför Karl-Tures pensionat i svängen i Alanäs: Damen på mannens högra sida (till vänster på bilden) är Maja Olsson sedemera gift Wahlström. Dotter till Mikael och Anna Olsson som bodde längst ut på näset. Damen på mannens vänstra sida (följaktligen till höger på bilden) är alltså min mamma Naima Strömgren. Hon gifte sig sedan och hette Karlsson och bodde i Karlskoga fram till sin död. Mamma var nr 2 av 8 barn till Nils-Petter och Anna-Britta Strömgren. De flyttade till Alanäs från Siljeåsen i mitten av 1930-talet.


Beredskapsbild Jämtland
Beredskapsbilder ,Jämtland 3


Havsnas Skola 1948.klass 5-6.JPG
Havsnäs Skola 1948. Klass 5-6.


Skogsplantering 1949_Holmsund_ Havsnas.JPG
Skogsplantering 1949 Holmsund Havsnäs. Artikel i ATL om de obligatoriska Planteringsdagarna för skolungdomar.


Sondagsskola_Jarvsand_borjan_1940-talet.JPG
Söndagsskola Järvsand i början av 1940-talet.


Vaktpost Anders Ersa Eriksson_Havsnäs.JPG
Vaktpost Anders Ersa Eriksson Havsnäs.


Havsnäs IF- Harrsjön 1948.jpg
Havsnäs IF möter Harrsjön 1948 på Ängvallen i Havsnäs. ( Jag tror att den heter så /Ulf P. ) Enligt Börje så är det dessa på bilden: Laguppställning HIF" röda" tröjor, stående fr.v. Per Söderlund,?, Rolf Näslund,?, Bengt Knutsson,?, ?, ?, ?, ?, Tore" Lill- Tore" Eriksson. Knästående fr.v.?, Folke Jonsson, ?, Knutsson, ?, ?, ?, Ulf Näslund ,?, Målvakter, ?, Bengt Eriksson. ? står för HARRSJÖN och även några i HIF som jag inte kommer ihåg namnen på. Hoppas att någon som känner igen spelarna hör av sej. Havsnäs hade ett bra lag på 40-50 talet som var med i seriespel bl.a. Flåsjöserien, Norra Jämtlandsserien. Lite idrottshistoria från min hembygd. Mvh. Börje Eriksson